معاون وزیر راه :

بنادر نفعی از رسوب كالا نمی برد

بنادر نفعی از رسوب كالا نمی برد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی آخرین وضعیت رسوب و گردنگیر به تسریع در ترخیص 4 میلیون تن كالای اساسی از بنادر را تشریح نمود.



محمد راستاد در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره علت رسوب کالاهای اساسی در بنادر، گفت: هم اکنون میزان کالاهای اساسی که در بنادر داریم، ۴ میلیون تن است که بخش عمده آن شامل ۳ میلیون تن در بندر امام خمینی (ره) بوده و ۱ میلیون تن نیز روی کشتی های حامل کالاهای اساسی است که منتظر ورود به بنادر کشور هستند.
وی اضافه کرد: در حوزه ورود و خروج و پهلودهی و تخلیه و بارگیری و بطور کلی زنجیره حمل و نقل کالاهای اساسی مشکلی نداریم و با بالاترین نُرم ممکن، ورود و خروج کشتی ها در حال انجام است؛ بخشی که بیشتر مورد تاکید است، این است که مدت زمان ماندگاری کالاها در بنادر کمتر شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: همزمان با ورود کشتی ها به بنادر برای تخلیه کالاهای اساسی، موضوع ترخیص این محموله ها از انبارهای بنادر نیز فعال است؛ بعنوان نمونه، در همین بندر امام خمینی (ره) روزانه ۱۵۰۰ دستگاه کامیون و ۶۰ دستگاه واگن باری فله بر از بندر خارج می شود که کالای اساسی حمل می کنند اما روند ترخیص کالاها و خروج آنها از بنادر باید به شکلی باشد که مدت زمان ماندگاری کالاها در بنادر به حداقل برسد.
وی اشاره کرد: در جلسه ای که هفته گذشته با معاون اول رئیس جمهور انجام شد تأکیدش بر پروسه ترخیص کالا بود؛ به این معنا که فرآیندی که به ترخیص کالاهای اساسی از بنادر منجر می شود تسریع شود؛ دراین زمینه به دستگاه های مسئول هم ابلاغیه های از طرف معاون اول رئیس جمهور ارسال شده است.
راستاد در پاسخ به اینکه آیا آنچه برخی دستگاه های دیگر درباب علت تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی اعلام و سازمان بنادر را به مایل بودن نسبت به ماندگاری بیشتر کالاها در بنادر متهم کرده اند تا هزینه انبارداری که از ماندگاری کالا دریافت می شود، به درآمدهای این سازمان افزوده شود، صحت دارد یا خیر؟ اظهار داشت: هزینه انبارداری دریافت می شود اما سرمایه گذار راه اندازی انبار کالا در بنادر، بخش خصوصی است و نفعی از این موضوع، شامل حال سازمان بنادر نمی گردد هم واردکننده و هم انباردار بخش خصوصی است و نمی توان انتظار داشت تا انبارداری رایگان و بدون هزینه باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباب اینکه آیا سازمان بنادر از هزینه دموراژ (تأخیر در تخلیه کشتی ها) نیز سود می برد؟، اشاره کرد: هزینه دموراژ به کشتی ها مربوط می شود و مالک کشتی از مالک کالا آنرا دریافت می کند اما این شبهه وجود دارد که صاحب کالا نیز هزینه دموراژ را از مصرف کننده نهایی دریافت می کند؛ اما از طرف دیگر، کالاهای اساسی عمدتاً مشمول قیمت گذاری دولتی هستند و واردکننده حق ندارد هزینه دموراژ را روی قیمت کالا بیاورد. ضمن اینکه نُرم زمانی تخلیه کشتی و بارگیری کالاها در کامیون و قطار، بسیار بالاست و از همین رو هزینه دموراژ به صاحب کالا تحمیل نمی گردد. اما بطور کلی انبارداری مانعی بر سر راه تسریع در ترخیص کالاهای اساسی نیست.
وی درباب آخرین وضعیت سرمایه گذاری هندی ها در بندر چابهار اظهار داشت: آنطور که هندی ها به ما منتقل کرده اند، توانسته اند بابت عدم شمول مسائل تحریمی در سرمایه گذاری آنها در بندر چابهار، مجوزهایی دریافت و تجهیزات خود در این بندر را فعال کرده اند؛ انتظار داریم چند دستگاه جرثقیل موبایل و قابل جابجایی ساحلی طی سال جاری وارد بندر چابهار شود و فرآیند ساخت سایر تجهیزات، هم اکنون در چارچوب قرارداد بهره برداری موقت در این بندر فعال است هندی ها کماکان انگیزه همکاری دارند.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، هندی ها به تعهد سرمایه گذاری ۸۵ میلیون دلاری در چابهار متعهدند که به مجرد تامین این تجهیزات، قرارداد اصلی سرمایه گذاری به روش B.O.T (ساخت و بهره برداری) با آنها به امضا خواهد رسید.
وی تاکید کرد: هم اکنون بیشتر تجهیزات بندری را با توان داخل در حال ساخت و نصب هستیم و سال قبل نیز در همین راستا، ۱۵ دستگاه گنتری کرین (جرثقیل ثابت ساحلی) در بندر شهید رجایی نصب کردیم. امسال هم تمام تمرکز ما بر ساخت انبوهی از تجهیزات بندری و ساحلی در داخل است و اجرای آنرا در دستور کار داریم.
راستاد در پاسخ به این پرسش که آیا واگذاری بندر چابهار به هندی ها اقدام درستی بود یا خیر و آیا سرمایه گذاری چینی ها در بندر چابهار، بهتر نبود؟، اشاره کرد: هم اکنون وضع چابهار بهتر از وضع بنادر اطراف آن است و از نظر تخلیه و بارگیری، بندر چابهار وضع بهتری از بندر گوادر پاکستان دارد.

1399/04/07
14:09:40
5.0 / 5
2531
تگهای خبر: بهره برداری , تخلیه و بارگیری , حمل و نقل , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک