خداحافظ مزاحم!

خداحافظ مزاحم! زمین دار شو: آمریكا از برجام نرفت؛ مجبور شد برای دلخوشی هم پیمانان منطقه ای برود. اما یادمان باشد تا پیش از سال ۲۰۱۵ حدودا تمام دنیا ضد ما بودند. حالا حدودا همه دنیا كنار ما هستند، ممكن است در مبادلات تجاری یا فروش نفت خلل تولید شود اما در بین مدت، اوضاع به نفع ایران برمی گردد.


به گزارش زمین دار شو به نقل از ایسنا، مهم ترین برداشت از تصمیم شب گذشته رئیس جمهور آمریكا كه از برجام خارج شد در اخبار رسانه های داخلی و خارجی، بی توجهی جامعه جهانی بجز عربستان، اسرائیل و چند كشور حاشیه خلیج فارس به این تصمیم بود. اتحادیه اروپا رسما اعلام نمود كه در برجام می ماند. شاید این جمله وزیر خارجه فرانسه كه گفت "آمریكا پلیس اقتصادی این سیاره نیست" به خوبی نشان داده است كه تیر ترامپ به سمت ایران "مشقی" بوده و تصمیم به خروج از برجام بیش از آن كه دغدغه های امنیتی رئیس جمهور آمریكا را نشان دهد نوعی خوش خدمتی برای سركیسه كردن كشورهای منطقه را به تصویر می كشد.
"مزاحم" از اتاق مذاكرات بیرون رفت
حسن روحانی رئیس جمهوری دیشب پس از تصمیم عجولانه ی ترامپ گفت "خوشحالم كه یك مزاحم از برجام خارج شده است"، رئیس جمهور فرانسه تصمیم ترامپ را تاسف بار خواند، دبیركل سازمان ملل از سوی های برجام خواست به این توافق پایبند باشند، رویترز اعلام نمود ایران با ذخایر ۱۱۲ میلیارد دلاری توان كافی برای جلوگیری از سقوط ارزش ریال را دارد، دومای روسیه اظهار داشت كه چیزی مانع فروش اس۴۰۰ روسیه به ایران نخواهد شد، نخست وزیر ایتالیا خواستار باقی ماندن برجام شد، "ترزا می" نخست وزیر بریتانیا اعلام نمود بریتانیا در برجام می ماند، رئیس جمهور تركیه گفت آمریكا به علت عدم پایبندی به توافقی كه انجام داده بازنده خواهد بود... اینها تنها بخشی از بازخوردهای تصمیم ترامپ "ذوق زده" بود كه علی لاریجانی رئیس مجلس در توصیف او بیان كرد.
اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه اثرات بیرون رفتن آمریكا از برجام بر اقتصاد ایران را بررسی نماییم باید بگوییم قراردادهای قبلی ایران لغو نمی گردد، كسی خروج ایران از بازارهای بین المللی نفت را نخواهد دید، مسكن با خروج ترامپ از برجام رونق می گیرد، خروج آمریكا از برجام تاثیری بر "دارو" ندارد، توتال در پارس جنوبی می ماند.
خسارت ۴۰ میلیارد دلاری ترامپ به بوئینگ و ایرباس
عصبانیت دقایق اولیه مدیران ایرباس به تصمیم ترامپ آن جا مشخص شد كه مدیر روابط عمومی این شركت گفت "اجرای تحریم زمان می برد" هرچند پس از آن خزانه داری آمریكا بوئینگ و ایرباس را مجبور به لغو قرارداد با ایران كرد. تصمیمی كه ۴۰ میلیارد دلار به ایرباس وبوئینگ خسارت زد. بلومبرگ امروز نوشت: شركت اروپایی ایرباس و بوئینگ آمریكا در مجموع قراردادهایی را به ارزش ۴۰ میلیارد دلار با شركت هواپیمایی ایران ایر و آسمان به امضا رسانده بودند و قرار بود هركدام به ترتیب ۱۰۰ و ۸۰ فروند هواپیما را به ایران تحویل دهند. ازاین رو خروج آمریكا از برجام باعث ضرر مالی ۴۰ میلیارد دلاری به این شركت های هواپیماسازی می گردد. دبیر انجمن شركت های هواپیمایی هم معتقد است: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود آنكه ما تحریم بودیم، توانستیم تعداد هواپیماهای خویش را ۱۲ برابر نماییم. از این رو نمی توان اعلام نمود كه با خروج آمریكا از برجام، ورود هواپیماهای جدید به ایران متوقف خواهد شد.
تكلیفمان مشخص شد
به قول ی روحانی، آمریكا از زمان امضای برنامه جامع اقدام مشترك هیچ گاه به تعهدات خود به این معاهده عمل نكرده است. حالا سوال این جاست كه تصمیم شب گذشته ترامپ چه تاثیری در قراردادهای پسابرجام خواهد داشت؟ نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام نمود كه خروج آمریكا از برجام، كار را یكسره و تكلیف همه را مشخص كرد، اما نه تنها قراردادهای بین المللی لغو نمی گردد بلكه قراردادهای جدیدی هم امضا خواهد شد. علاء میرمحمدصادقی این را هم بیان كرد كه می توان برجام را با اروپایی ها در صورت تامین منافع ملی ادامه داد.
تمهیدات بانك مركزی به دنبال بدعهدی های آمریكا
بدون شك حوزه بانكی بیش از هر بخش دیگری می تواند درگیر تصمیم اعلام ترامپ در خصوص خروج ایالات متحده آمریكا از برجام و به دنبال آن صدور دستور برای برگشت تحریم های هسته ای باشد. تحریم بانك مركزی، اقدامی است كه از آن بعنوان یك تحریم استثنایی و محدودیت بین المللی دور از انصاف یاد می شود، اما بار دیگر با خروج آمریكا از برجام، بانك مركزی ایران در معرض بی انصافی دیگری قرار گرفته است.
شرایط جدید و احتمال دوباره اعمال تحریم های سنگین بر نظام بانكی ایران بخصوص در مورد بانك مركزی، این نگرانی در میان كارشناسان وجود دارد كه فضای نامناسبی كه پیش از اجرایی شدن برجام و لغو تحریم ها برای بانك های ایرانی جاری بود دوباره برگشته و روابط بانكی و تمامی ابعاد آن را تحت تاثیر قرار دهد و آنچه كه در مدت دو سال قبل هم بدست آمده در هاله ای از ابهام قرار گیرد. این در شرایطی است كه بانك مركزی نظر دیگری داشته و به گونه ای از برنامه ها و سناریوهایی كه برای روزهای خروج آمریكا از برجام پیش بینی كرده، مطمئن است. این بانك پس از اعلام تصمیم آمریكا و تحریم هایی كه برای برگشت آن مهلت تعیین كرده است، با صدور اطلاعیه ای تاكید كرده است كه با پیش بینی بدعهدی های آمریكا از مدت ها پیش تمهیدات لازم را برای مقابله با نقض برجام توسط آمریكا اندیشیده و به همین منظور، مجموعه ای از تدابیر برای این منظور اتخاذ و اجرا شده است.
مسكن با خروج ترامپ از برجام رونق می گیرد
یك كارشناس اقتصاد مسكن هم تصمیم ترامپ بر این بازار را بی اهمیت دانست. بیت الله ستاریان اظهار داشت: اگر آمریكا در برجام حضور می یافت پیش بینی ركود در مسكن را داشتیم ولی با خروج ترامپ از برجام با عنایت به منطقه ای بودن صنعت ساختمان، ركود در سال ۱۳۹۸ از بین می رود. او هم چنین بیان كرد: اگر الان ارز سرمایه ها را به سمت خود می كشد، در آینده با یك ارزش افزوده به سمت مسكن و ساختمان برمی گردد و این بخش چون بیشتر متكی به داخل است رونق می گیرد.
توتال از ایران می رود؟
پاسخ مثبت به این سوال با عنایت به هزینه ۹۰ میلیون دلاری توتال در فاز ۱۱ پارس جنوبی، بسیار بعید است. مدیرعامل شركت نفت و گاز پارس امروز اعلام نمود: وضعیت توتال در سال ۲۰۱۸ با سال ۲۰۰۶ متفاوت می باشد. در سال ۲۰۰۶ كه توتال به ایران آمد، قرار بود پارس ال ان جی را احداث كند اما هم اكنون می خواهد گاز شبكه تولید نماید. مشكین فام هم چنین اعلام نمود تا كنون هیچ سیگنالی از جانب توتال در خصوص خروج از فاز ۱۱ نداشته ایم.
ادامه حضور تعیین كننده در بازار نفت
تحلیل دیگر از بازار انرژی این كه كسی خروج ایران از بازارهای بین المللی نفت را نخواهد دید. مدیر عامل شركت پایانه های نفتی ایران با اشاره به خروج آمریكا از برجام و تاثیر آن روی فرآیند صادرات نفت ایران اظهار داشت: دنیا به نفت نیاز دارد و ایران در حوزه تعاملات نفتی، نقش آفرینی می كند. ممكن است كاهش داشته باشیم اما كسی خروج ایران از بازارهای بین المللی نفت را نخواهد دید. موسوی این خبر را هم اعلام نمود كه سال قبل حضور نفتكش ها در پایانه های عسلویه، خارگ و پایانه های شمال ۳۸ درصد رشد داشته است.




1397/02/20
21:03:47
5.0 / 5
4269
تگهای خبر: بانك , شركت , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک