دسیسه نخ نما ی نفتی ضد ایران

دسیسه نخ نما ی نفتی ضد ایران زمین دار شو: ممكن است در آینده با تنگناهایی در صادرات نفت به علت افزایش سقف تولید اوپك با خیانت عربستان مواجه شویم؛ هرچند تجربه نشان داده كه این تنگناها برای ایران خیلی طول نمی كشد و روسیاهی به بعضی كشورهای منطقه می ماند.


به گزارش زمین دار شو به نقل از ایسنا، تحركاتی با محوریت آمریكا، عربستان، امارات و البته رژیم صهیونیستی ضد صادرات نفت ایران، یكی از موضوعات مهمی است كه امروز در ایسنا به آن پرداخته شد. بعد از خروج ترامپ از برجام، دولت آمریكا از عربستان و سایر تولیدكنندگان اوپك درخواست كرده تولید نفتشان را به میزان یك میلیون بشكه در روز بالا برند. كشورهای عربستان و امارات با این درخواست موافقند؛ هرچند زنگنه ـ وزیر نفت ایران ـ برای آنها خط و نشان كشیده و گفته كه چنانچه در نتیجه اعمال این تحریم ها، سهم جمهوری اسلامی ایران از بازار نفت كاهش یابد، بعد از رفع محدودیت های غیرقانونی اعمال شده، ایران در اسرع وقت به سطح تولید عادی خود بازخواهد گشت و هیچگونه محدودیتی را در این باره نخواهد پذیرفت.
با این حال دستور غیرقانونی ترامپ برای افزایش تولید كه با بله قربان گویی عربستان و امارات همراه شده و می تواند منجر به كاهش قیمت نفت و آسیب دیدن منافع اعضای اوپك شود ممكن است در اجلاس آتی این سازمان مورد بررسی قرار گیرد. آخرین خبر این كه یك منبع مطلع دراوپك به رویترز گفته است: اوپك احیانا درخواست ایران برای گفت وگو درباره تحریم های آمریكا ضد تهران را در دیدار ماه جاری این گروه رد خواهد نمود. حسین كاظم پور اردبیلی، نماینده ایران در هیئت عامل سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) بیان كرده هیچ كس در اوپك ضد دو عضو بنیانگذار این سازمان عمل نمی كند؛ آمریكا پیش تر این كار را ضد ایران امتحان كرد، اما قیمت نفت به ۱۴۰ دلار برای هر بشكه رسید. كاظم پور با بیان این كه اوپك در مخالفت با درخواست آمریكا متحد خواهد شد، اظهار داشت: اوپك چنین تحقیری را نمی پذیرد. یك فرد چقدر باید متكبر و جاهل باشد كه یك تاریخچه ۶۰ ساله همكاری میان رقبا را تحقیر كند. ما باید با هم زندگی نماییم، نمی توانیم جغرافیا را تغییر دهیم، اما باید تاریخی بهتر بسازیم.
این نخستین بار نیست كه آمریكا برای فشار به ایران دست به دامن اوپك می گردد. جورج دبلیو بوش، رییس جمهور سابق آمریكا اوایل سال ۲۰۰۸ درست پیش از صعود تاریخی قیمت ها سعودی ها را برای افزایش تولید تحت فشار قرار داده بود. دولت اوباما هم در سال ۲۰۱۲ بعد از اینكه ایران را هدف تحریم قرار داد، از عربستان درخواست نمود تولیدش را افزایش دهد. اكنون آمریكا خویش را در وضعیت مشابه شش سال قبل می بیند. اقتصاد ایران ممكن است با خیانت عربستان در این بازی به تدریج در تنگناهای مالی قرار می گیرد؛ اما ایران ظرفیت های زیادی برای مقابله با این چالش دارد كه تمركز بر روی افزایش صادرات غیرنفتی یكی از طریق حل ها است. كما این كه در زمان اجرای تحریم های ظالمانه در دولت های نهم و دهم، در سال های بعد شاهد افزایش صادرات غیرنفتی بودیم.

همسایه جنوبی به ما نزدیك تر شد
پس از آن كه سیاست های خصمانه ی عربستان در منطقه، بجز ایران، دامن قطر را هم گرفت، دو كشور به هم نزدیك شدند. یكی از نتایج این مساله افزایش پنج برابری صادرات ایران به قطر است. بر مبنای تازه ترین آمار گمرك از تجارت خارجی دو ماهه نخست سال جاری، در این مدت ۲۱۶ هزار و ۵۸۵ تن كالا به ارزش ۴۷ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از ایران به قطر صادر گردیده است كه رشد چشمگیری را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان داده است.

اقتصاد ایران در مسیر رشد
یك خبر خوب دیگر هم برای اقتصاد ایران، امروز توسط بانك جهانی ارائه شد. بانك جهانی اعلام نمود تورم ایران تا آخر ماه آوریل به ۸ درصد كاهش یافته است. بانك جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اعلام نموده است رشد اقتصادی این منطقه در ماه های ابتدایی سال ۲۰۱۸ به نسبت سال پیش از آن بهبود یافته است. ایران با ۴.۱ درصد دارای سومین رشد سریع اقتصادی در سال ۲۰۱۸ در میان كشورهای منطقه خواهد بود. بانك جهانی پیش بینی كرده است رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ هم بدون تغییر و در سطح ۴.۱ درصدی باقی بماند.

ابعادی دیگر از سیاست جدید ارزی و دلار ۴۲۰۰ تومانی
گرچه هدف اصلی سیاست جدید ارزی به كنترل درآوردن گردش ارزی در اقتصاد و ممانعت از التهابات روزانه بازار ارز بوده و تا حدی هم توانسته برای كوتاه مدت در این مسیر حركت نماید، اما این تمام ماجرا نیست و همچنان كاستی هایی وجود دارد. به اعتقاد كارشناسان عرضه دلار ۴۲۰۰ تومانی برای جمع بزرگی از وارداتی كه اولویتی ندارد در مقابل نرخ بالای ارز در جریان بازار آزاد عاملی برای تحلیل منابع ارزی و تولید رانت و فساد خواهد شد؛ از این رو باید در آینده ای نزدیك شرایط تغییر كرده و در این سیاست بازنگری كرد.

چرا بیشتر مهندسان كشاورزی بیكارند؟
بدون شك بخش كشاورزی در مقایسه با بخش هایی همچون خدمات، بخشی هزینه بر و پرزحمت است اما متاسفانه ضریب بیكاری در میان فارغ التحصیلان آن بالاست. ازاین رو اغلب آنها مجبور به اشتغال در بخش های دیگر می شوند. در بررسی علل این موضوع، كارشناسان می گویند در طول سالهای گذشته به علت تغییرات آب و هوایی، خشكسالی، كمبود آب، تقسیم اراضی به جای یكپارچه سازی، سنتی بودن كشاورزی، فرسودگی تجهیزات و ماشین آلات و فراهم نبودن زیرساخت های لازم، بخش كشاورزی از سرانه و سطح اشتغال پایینی برخوردار بوده است.

سناریوهای پیش روی بازار مسكن
بازار مسكن به كدام سو می رود؟ این سوالی است كه این روزها با عنایت به جهش یكباره قیمت مسكن، ذهن خیلی از متقاضیان را به خود مشغول كرده است. بر مبنای صحبت های نایب رییس اتحادیه املاك، یك استاد دانشگاه و معاون وزیر راه و شهرسازی، بازار مسكن دو سناریو به فاصله ی زمانی شش ماهه از یكدیگر را پیش روی خود می بیند كه هردو حداكثر تا یك سال آینده به ثبات قیمت ها منتهی می شوند. برای خواندن متن كامل این گزارش این جا كلیك كنید.




1397/03/20
00:32:59
5.0 / 5
4782
تگهای خبر: اشتغال , بانك , راه , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک