مقام مسئول؛

مهندس ناظر باید مدافع منافع سازنده باشد، پایش ناظر از جانب شهرداری

مهندس ناظر باید مدافع منافع سازنده باشد، پایش ناظر از جانب شهرداری زمین دار شو: معاون دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: انتخاب مهندس ناظر ساختمان بر عهده كارفرما و انتخاب بازرس پروژه های ساختمانی با شهرداری هاست.



به گزارش زمین دار شو به نقل از شبكه خبر، مصطفی مهردادفر در برنامه زنده تلویزیونی شبكه خبر سیما اظهار داشت: انتخاب مهندس ناظر بر ساختمان با پیمانكار نیست بلكه با مالك ساختمان و پروژه است.
وی اضافه كرد: مالك به جهت اینكه مطمئن شود پیمانكار كارش را درست انجام می دهد مهندس ناظر انتخاب می كند تا از منافعش در مقابل پیمانكار دفاع كند. ازاین رو انتخاب مهندس ناظر بر ساختمان یك شیوه نامه است نه یك توافق با كارفرما.
معاون مدیركل دفتر توسعه مهندسی معاونت مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اضافه كرد: كارفرما یا مالك ساختمان ناظر پروژه ساختمانی خویش را برپایه قانون مهندسان معماری یا عمران تعیین و اعلام می كند. این شیوه نامه برای جلوگیری از صوری كاری است.
مهردادفر با اشاره به اینكه وظیفه كنترل و بازرسی ساختمان ها برعهده شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه و كنترل ساختمان است، تصریح كرد: بازرس از سوی شهرداری و ناظر از سوی مالك انتخاب می گردد و در آیین نامه هیچ ابهامی وجود ندارد.
وی افزود: مهندسی كه وظیفه بازرسی را از سوی شهرداری یا سایر مراجع صدور پروانه و كنترل ساختمان به عهده می گیرد در همان پروژه ساختمانی مهندس ناظر از سوی همان كارفرما هیچ مسئولیتی ندارد. به عبارتی مهندس بازرس یك پروژه ساختمانی نمی تواند مهندس ناظر هم باشد.
معاون اداره كل دفتر توسعه مهندسی وزارت راه و شهرسازی با تفكیك وظیفه مهندس ناظر با مهندس بازرس، اظهار داشت: در بعضی موارد قراردادها وخدمات صوری یا غیر واقعی با مهندس ناظر بسته می گردد. مهندس ناظر باید منافع مالكان ساختمان را در نظر داشته باشد و بنابراین از سوی مالك انتخاب می گردد و حقوق می گیرد در صورتیكه مهندس بازرس منافع خدمات عمومی و استانداردهای شهرسازی را در نظر می گیرد.
وی خاطرنشان كرد: مهندس ناظر بر مبنای تبصره ۲ ماده ۲۴ آیین نامه اجرایی ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی، برای حصول اطمینان از انطباق عملیات ساختمانی با مشخصات مندرج در پروانه ساختمان به كارفرما عرضه می گردد.
این مقام مسئول با انتقاد از نظام ساخت و ساز اظهار داشت: در بخش ساخت و ساز قراردادهای صوری وجود دارد و بنابراین است كه عمر مفید ساختمان ها به جای صد سال، زیر سی سال است.
نماینده نظام مهندسی: انتخاب ناظر از جانب مالك، به كیفی سازی منجر نمی شود
سعید كروبی عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران دیگر كارشناس این برنامه تلویزیونی درباره شیوه انتخاب مهندس ناظر اظهار داشت: به اعتقاد بیشتر كارشناسان به جای ابلاغ شیوه نامه جدید، باید قانون نظام مهندسی ساختمان بازبینی شود.
كروبی اضافه كرد: اگر اصلاح قانون نظام مهندسی صورت گیرد خیلی از مشكلات مربوط به ساختمان كه اكنون با آن دست به گریبان هستیم، رفع خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه نباید همه مشكلات را به عهده ناظر انداخت، خاطرنشان كرد: از صلاحیت پروانه تا حدود اجرا را وزارت راه و شهرسازی صادر می كند و مهندس ناظر فقط به اجرا نظارت دارد.
كروبی با تاكید بر تقویت بیمه ها، افزود: بیمه ها باید مسئولیت بیشتری در قبال ساختمان بپذیرند. در بیشتر كشورها خیلی از مسائل مربوط به ساختمان به عهده بیمه است و ما هم باید در این مسیر حركت نماییم.
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینكه وظیفه هیات مدیره این سازمان، نظارت بر كیفیت ساختمان است، اضافه كرد: وقتی مالك ناظر خویش را انتخاب می كند این وضع منجر به كیفی بودن ساختمان نمی گردد.
كروبی با اشاره به اینكه عمر ساختمان در ایران كوتاه است، اظهار داشت: باید به سمت كیفیت بیشتر ساختمان حركت نماییم و این نشدنی است مگر اینكه قوانین ساخت و ساز اصلاح گردد.

1397/05/21
13:31:37
5.0 / 5
4589
تگهای خبر: بیمه , خدمات , راه , وزارت راه و شهرسازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک