در گفت وگو با زمین دار شو مطرح شد

افزایش تعداد رخدادهای سیل از دهه 70 تابحال

افزایش تعداد رخدادهای سیل از دهه 70 تابحال به گزارش زمین دار شو مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه سیل نزدیک به ۳۰ درصد از کل خسارات مخاطرات طبیعی را شامل می شود، اظهار داشت: بر مبنای برآوردها تعداد وقوع سیل در کشور رو به افزایش است، بگونه ای که تعداد رخداد سیلاب در دهه ۸۰ حدود ۱۵۸۰ بوده و در دهه ۹۰ بالغ بر ۱۶۶۵ وقوع سیل رسیده است.


دکتر علی بیت اللهی در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: مناطق کوهستانی، دشت های انتهای مسیل ها و آبراهه های این مناطق گستره های سیل گیر کشور هستند و بارش باران هم گاه در حوضه های آبریز کوچک باعث بروز سیل و ایجاد خسارت می شود.
وی با تکیه بر این که برخی از کلانشهرها و شهرهای بزرگ و کوچک و همینطور تعداد زیادی از روستاهای کشور در راه خطر سیلاب واقع شده اند، اظهار نمود: وقوع سیل در استان هایی مانند خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، لرستان، گلستان، مازندران، اردبیل، گیلان، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و کرمان در ۵۰ سال قبل مبین اهمیت سیل در شهرهای مختلف است.
بیت اللهی ضمن اشاره به سابقه سیل خیزی شهرهای مختلف کشور افزود: همچون سیل های تاریخی میتوان به وقوع سیل در خوزستان در سال ۱۳۵۸، دشتی در سال ۱۳۶۵، بوژان در سال ۱۳۶۶، تهران در سال ۱۳۶۶، ماسوله در سال ۱۳۷۷، گلستان در سال ۱۳۸۰ و دشت مغان در سال ۱۳۸۵ اشاره نمود.
مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سیل سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۹۵ و سیل های سال ۱۳۹۸ در ۲۴ استان کشور بخصوص در استانهای مازندران، گلستان، فارس، لرستان و خوزستان را از دیگر شواهدی برای سیل خیز بودن کشور دانست.
وی تصریح کرد: بررسی منابع بین المللی نشان داده است که سیل با حدود ۴۱ درصد رخداد از کل مخاطرات پس از زلزله بیشترین رخداد مخاطرات طبیعی در کشور است و ۳ درصد از تعداد تلفات جانی مخاطرات طبیعی را در کشور به خود اختصاص می دهد.
بیت اللهی خاطرنشان کرد: از طرفی میزان خسارت اقتصادی سیل به مراتب بالاتر از تلفات جانی ناشی از آن است و نزدیک به ۳۰ درصد از کل خسارات مخاطرات طبیعی را شامل می شود.
وی ضمن اشاره به بررسی های انجام یافته در این حوزه، تصریح کرد: برآوردها نشان داده است از دهه ۳۰ تابحال فراوانی وقوع سیل در ایران سیر صعودی شتابانی داشته است، بگونه ای که فراوانی رخداد سیلاب از حدود ۱۸۰ مورد در دهه ۳۰ به بیشتر از هزار رخداد در دهه ۷۰ رسیده است.
وی افزود: هرچند در دهه های ۸۰ و ۹۰ در مقایسه با دهه ۷۰ آهنگ رخداد کند شده است، اما تعداد رخداد به مراتب بالا است، بگونه ای که در دهه ۸۰ تعداد رخداد حدود ۱۵۸۰ و در دهه ۹۰ بالغ بر ۱۶۶۵ وقوع سیل ثبت شده است.




منبع:

1400/10/15
20:47:20
0.0 / 5
456
تگهای خبر: راه , مسكن
این پست زمین دار شو را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک

زمین دار شو: پلتفرم جامع خرید، فروش و اطلاع رسانی ملک و مسکن