عقب گرد عمر مفید ساختمانها از ۳۲ به ۲۶ سال

عقب گرد عمر مفید ساختمانها از ۳۲ به ۲۶ سال به گزارش زمین دار شو بنا به قول رئیس آزمایشگاه فنی و مکانیک، عمر مفید ساختمانها از حدود ۳۲ سال به ۲۶سال کاهش یافته که از علل مختلفی همچون مصالح غیراستاندارد، روشهای اجرای نادرست، طراحی نامناسب و نبود نظارت صحیح نشأت می گیرد.


به گزارش زمین دار شو به نقل از ایسنا، عمر مفید ساختمان ها در ایران عقب گرد کرده است. احمد خرم ـ رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان ـ همواره خاطرنشان می کند که حدود ۵۰ سال قبل عمر مفید ساختمانها در ایران ۳۰ سال بود که با کشور آمریکا در این حوزه برابری می کرد. حالا آمریکایی ها این عدد را به بالای ۱۰۰ سال رسانده اند.
اما در ایران و آنطور که رئیس هیات مدیره شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک می گوید عمر مفید ساختمانی که حدود ۳۲ سال بود در سال های گذشته به حدود ۲۶ سال رسیده است.
با وجود آنکه دانش مهندسان ایرانی ارتقا یافته و گاها از فناوری روز بهره گرفته می شود، کارشناسان علل مختلفی را برای افت استقامت و ایمنی ساختمانها در ایران نام می برند که از آن جمله میتوان به عدم به کارگیری مجریان ذی صلاح، سنتی بودن فرایند ساخت، دخالت بهره برداران در نحوه راه اندازی، پایین بودن استاندارد مصالح ساختمانی، طراحی نامناسب و پدیده شوم امضافروشی اشاره نمود.
برای حل این معضلات بارها از جانب کارشناسان چاره هایی ارائه شده است. سازمان نظام مهندسی هم که از سال ۱۳۷۴ به منظور ارتقای سطح کیفی سازه ها تشکیل شده ظاهرا در هدف اصلی خود ناموفق بوده است. برگزاری سمینارها و همایشهای مختلف هم نتوانسته منجر به ساماندهی وضعیت موجود شود.
اوایل فروردین ماه سال جاری احمد خرم ـ رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان ـ در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: در صورت وقوع زمین لرزه ۶.۵ ریشتری یا بالاتر در تهران ۵۰۰ هزار واحد مسکونی تخریب ۱۰۰ درصد می شود و بیشتر از ۱.۵ میلیون تلفات جانی خواهیم داشت. ازاین رو باید مبحث کیفیت سازه ها را جدی بگیریم و حتما از مجری ذی صلاح استفاده نماییم.
به هر ترتیب امروز تفاهمنامه ای بین شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با سازمان نظام مهندسی به امضا رسیده است. مهم ترین هدفی که ذیل این تفاهمنامه دنبال می شود می تواند افزایش عمر مفید ساختمانها به ۵۰ سال باشد که مجید کیانپور ـ رئیس هیات مدیره شرکت آزمایشگان فنی و مکانیک خاک ـ درمورد نیل به این هدف ابراز امیدواری کرده است.
وی تصریح کرد: ظرفیت مناسبی برای ساختمان سازی در کشور وجود دارد به صورتی که در سال هایی که بازار مسکن رونق داشت در حدود ۷۵۰ هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی و هم اکنون با کاهش رونق در این بازار الان میزان ساخت واحدهای مسکونی توسط بخش خصوصی به ۴۰۰ هزار پروانه ساختمان رسیده است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک افزود: با عنایت به اهمیت بخش ساختمان در رونق اقتصادی کشور و با عنایت به این که بخش ساختمان ۳۰ درصد اقتصاد کشور را شامل می شود باید تلاش شود تا در جهت استانداردسازی و کیفی سازی اقدامات بیشتر و موثرتری صورت گیرد.
وی از آمادگی شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک در صدور پروانه و ارتقای پروانه و کنترل در حین اجرا اطلاع داد.
کیانپور توضیح داد: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سال جاری برای ۴۲ هزار ساعت نفر آموزش را برای مهندسان سراسر کشور، برنامه ریزی نموده است که در تمامی استان ها این آمادگی وجود دارد. همینطور با توسعه فضای مجازی و برگزاری وبینارهای مختلف آمادگی برای آموزش مهندسان برای ارتقای پایه و ورود به پایه آزمون وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک افزود: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک بیشتر از ۱۰۰ دستورالعمل را در بخش های مختلف ژئوتکنیک، قیر، آسفالت، بتن و راهسازی، یا تولید محتوا کرده و یا در تهیه آن همکاری مستقیم داشته است.



1400/03/30
18:20:00
0.0 / 5
364
تگهای خبر: استاندارد , تولید , راه , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک