محدودیت و ممنوعیت سفر به ایران برای 68 کشور

محدودیت و ممنوعیت سفر به ایران برای 68 کشور برپایه آخرین پروتکلهای ابلاغ گردیده از جانب وزارت بهداشت، ۶۸ کشور در ردیف کشورهای ویژه و پرخطر با ممنوعیت و محدودیت سفر به ایران مواجه گشتند و پروتکلهای بهداشتی برای آنها از ممنوعیت سفر و قرنطینه، دریافت گواهی واکسیناسیون و انجام تست کرونا اعلام گردید.



به گزارش زمین دار شو به نقل از ایسنا، به دنبال شیوع سویه جدید ویروس کرونا به نام امیکرون در کشورهای مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروتکلهای جدیدی را برای سفرهای خارجی اعلام نمود که در آن لیست کشورها از نظر سویه های جهش یافته به روزرسانی شد و کشورهای مختلف در سه دسته مختلف تقسیم بندی شدند.

کشورها از نظر وضعیت شیوع کووید-۱۹ به سه دسته کلی کشورهای ویژه(کشورهای با گردش بالای سویه جهش یافته ویروس کرونا)، کشورهای پرخطر (با شیوع بالای بیماری) و سایر کشورها تقسیم بندی شده اند.

براساس این پروتکل ها پذیرش مسافر از کشورهای ویژه (بوتسوانا، اسوانینی، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، نامیبیا، آفریقای جنوبی و زیمباوه) به صورت مستقیم و غیرمستقیم تا اطلاع ثانوی ممنوع بوده و ورود دیپلمات ها، مامورین دولتی و نمایندگان سازمان های بین المللی منوط به تایید وزارت امور خارجه با رعایت پروتکلهای ابلاغی وزارت متبوع است.

براین اساس تا اطلاع ثانوی کلیه مسافران ایرانی وارد شده از این کشورها لازم است از بدو ورود حداقل ۱۴ روز در شرایط قرنطینه اقامت کرده، حق خروج نداشته و در این زمان سه نوبت آزمایش PCR انجام دهند.

اما پروتکل ها برای کشورهای پرخطر یعنی کشورهایی با بروز بالای بیماری متفاوت بوده و سفرهای مستقیم و غیرمستقیم از این کشورها برقرار است اما مسافران ورودی از این کشورها علاوه بر عرضه تست منفی PCR کرونا (با مهلت مقرر کمتر از ۷۲ ساعت از صدور نتیجه) باید گواهی انجام دو نوبت واکسیناسیون کرونا که حداقل دوهفته از تاریخ انجام آن سپری شده باشد را ارائه نمایند. همینطور غربالگری علامتی (مراقبت سندرمیک بیماری های واگیر) برای این دسته از مسافران صورت خواهد گرفت و در صورت نیاز تست PCR مجدد کرونا هم دریافت می شود.

فهرست این کشورها تابحال شامل آلبانی، اتریش، ارمنستان، بلاروس، بارابادوس، بلژیک، بلیز، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، بروندی، کامرون، کنگو، کروواسی، جمهوری چک، دومنیکن، مصر، استونی، اتیوپی، گرجستان، یونان، هائیتی، مجارستان، ایرلند، اردن، کره شمالی، لتونی، لیبی، لیختن اشتاین، لیتوانی، مالزی، مکزیک، مولداوی، مغولستان، مونته نگرو، هلند، مقدونیه شمالی، پاپوا و گینه نو، فیلیپین، لهستان، رومانی، روسیه، صربستان، سیشیل، اسلوواکی، اسلوونی، سودان، سوئیس، سوریه، تاجیکستان، تانزانیا، ترینیاد و توباگو، ترکیه، ترکمنستان، اوکراین، انگلستان، ایرلند شمالی، ونزوئلا، ویتنام و یمن است.

پروتکل های بهداشتی برای اتباع ایرانی که واکسن دریافت نکرده اند یا واکسیناسیون ناقص دارند هم سختگیرانه خواهد بود چون که آنها باید در بدو ورود آزمایش PCR مجدد انجام بدهند و ضمن دریافت هزینه تست، تا دریافت جواب آزمایش باید در قرنطینه اعلام شده بمانند.

برای سایر کشورها منع تردد سفر هم اکنون وجود نداشته و عرضه تست PCR منفی با مهلت مقرر(کمتر از ۷۲ ساعت از صدور نتیجه آزمایش) یا گواهی واکسیناسیون الزامی است. همینطور غربالگری علامتی (مراقبت سندرمیک بیماری های واگیر) برای این دسته از مسافران هم صورت خواهد گرفت و در صورت نیاز تست PCR مجدد کرونا انجام گرفته می شود.

در پروتکل ابلاغی که دو روز گذشته به تصویب رسیده است ۹ تبصره برای بخش های مختلف حمل و نقل و مسافران خارجی در نظر گرفته شده است. بعنوان مثال برای مسافران ترانزیت هوایی و جاده ای وجود تست PCR منفی با مهلت ۷۲ ساعت از مبدا کفایت می کند. تردد مسافران ترانزیت آذربایجانی جهت رفت و آمد روزانه از راه خاک ایران (ورود و خروج از مرز جلفا و مرز بیله سوار) با رعایت پروتکلهای بهداشتی و بدون عرضه تست PCR بلامانع است.

همچنین در دیگر تبصره های این پروتکل آمده است برقراری سفرهای جاده ای با ناوگان حمل و نقل عمومی در مسیرهای بین المللی بین ایران و کشورهای همسایه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و عرضه تست PCR منفی با اعتبار ۷۲ ساعته در بدو ورود بلامانع است. همینطور در صورت اقامت رانندگان ترانزیت یا تردد مرزنشینان باید هر ده روز به صورت دوره ای تست PCR صورت گیرد، مسافران ایرانی هم برای خروج از کشور باید گواهی انجام دو نوبت واکسیناسیون در گروههای هدف اعلام شده و عرضه تست PCR منفی با مهلت ۷۲ ساعت عرضه کنند.

از سوی دیگر اعلام لیست آزمایشگاه های کشورهای همجوار بر عهده وزارت امور خارجه و با همکاری اداره کل همکاریهای بین الملل وزارت متبوع و با نظارت آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت متبوع است، در صورت احتیاج به انجام هرگونه تست مجدد هزینه انجام آن بر عهده مسافران ورودی است.

تهیه فضای فیزیکی لازم برای جداسازی افراد مشکوک به بیماری (به منظور جلوگیری از انتقال بیماری) به واسطه تردد بیماران احتمالی و تشدید ورود سویه های جهش یافته ویروس کرونا به کشور برعهده وزارت راه و شهرسازی است و در نهایت کلیه افراد بزرگتر از ۱۲ سال (اعم از عادی، دیپلمات و...) حین ورود به کشور از مبادی مرزی رسمی زمینی، هوایی، جاده ای و ریلی) ملزم به رعایت موارد ذکر شده هستند.

در پروتکلهای جدید برای قرنطینه مسافران افراد درحال تردد از مبادی مرزی زمینی سیاست های مختلفی شامل قرنطینه الزامی کامل در مکان مشخص شده از قبل، قرنطینه محدود و بدون محدودیت و قرنطینه پیشبینی شده است. البته قرنطینه سفارش شده برای مسافران ورودی از مرزهای زمینی (جاده ای و ریلی) در کشور جمهوری اسلامی ایران از نوع محدود است (بدین شکل که ضمن ثبت برخی اطلاعات و مشخصات فردی مسافران همچون شماره تلفن همراه، مقصد کد ملی یا شماره گذرنامه) آموزش های بهداشتی لازم به ایشان عرضه می شود. (اخذ اطلاعات فردی به همراه شماره تلفن برای انجام پیگیری های بعدی تا دو هفته بعد از ورود به کشور) است.

قرنطینه موقت مرزی هم برای مسافران ورودی به کشور که دارای علایم مشکوک به مبتلا شدن به کووید-۱۹ باشند و نمونه گیری جهت آزمایش PCR کرونا برای آنها انجام می شود. طول مدت قرنطینه موقت مرزی تا مشخص شدن نتیجه تست PCR کروناست و در این میان محل قرنطینه توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین خواهد شد که شرایط رفاهی آن برای این دسته افراد باید به صورت کامل و در حد استانداردهای معمول یک مرکز اقامت موقت باشد.



به کلیه افراد ورودی آموزش داده خواهد شد که مراقبت های سندرمیک بیماری های واگیر حداقل به مدت دوهفته بعد از ورود به کشور ادامه خواهد داشت و طی این مدت در صورت بروز علایم مشکوک به مبتلا شدن به کووید -۱۹ نمونه گیری از فرد و بسته به نیاز، افراد در تماس صورت خواهد گرفت.



همچنین به کلیه اتباع خارجی سفارش خواهد شد مسیر تردد و مقصد یا مقاصد آتی را جهت انجام کامل مراقبت های بهداشتی مرزی به مدت حداقل دوهفته به کارکنان پایگاه مراقبت های بهداشتی مرزی اعلام کنند.



در بخش آخر پروتکل ابلاغ گردیده از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مراقبت های بهداشتی ویژه افراد در تماس با مسافران ورودی علامت دار بعد از ورود به کشور اشاره شده است. براین اساس کلیه تماس یافتگان با مسافران مشکوک به بیماری یا مبتلا، توسط تیم های مراقبت رهگیری تماس یافتگان، طبق پروتکلهای ابلاغی وزارت متبوع و با الگوی پیشنهادی طرح سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تحت ردیابی و پیگیری دقیق و نمونه گیری با تست سریع آنتی ژنی (RDT) قرار خواهند گرفت. در این فرآیند حتی الامکان تلاش می شود از نمونه گیری زودهنگام اطرافیان تا قبل از ۲۶ ساعت اول تماس با بیمار، خودداری شود چون که نتیجه اعلام شده می تواند از نوع منفی کاذب باشد.



همچنین افرادی که تست سریع آنتی ژنی (RDT) آنها مثبت شود، ملزم به رعایت شرایط ایزوله برپایه دستورالعمل های ابلاغی وزارت متبوع خواهند بود و از حضور در محل کار و جامعه اکیدأ منع می شوند، نظارت بر صحت ایزوله این بیماران بسیار اهمیت دارد و نقض مقررات ایزوله، تهدید کننده امنیت سلامت جامعه به ویژه از این جهت که می تواند دروازه ورود و گسترش سویه های جهش یافته ویروس در جامعه باشند، تلقی می شود. تماس یافتگانی که تست (RDT) آنها منفی می شود، در بازه زمانی دو روز بعد مجددأ نمونه گیری و تست RDT شوند و در صورت مثبت شدن ایزوله شده و در صورت منفی شدن در نوبت دوم دوره قرنطینه برای دو روز ادامه خواهد یافت. شرط خروج از قرنطینه نداشتن علایم بیماری است.





منبع:

1400/09/15
22:32:30
0.0 / 5
817
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک