واکنش صنعت برق به اعتراض صنایع برق قطع نشد، مدیریت شد

واکنش صنعت برق به اعتراض صنایع برق قطع نشد، مدیریت شد زمین دار شو: در صورتیکه ناترازی شبکه برق کشور وارد مرحله ای بحرانی شده و دولت تلاش دارد با بهره گیری از ظرفیت استانها مدیریت مصرف را بهینه کند، اعتراض ها به محدودیت های جدید اعمال شده بر صنایع بزرگ، ابعاد گسترده تری پیدا کرده است.


به گزارش زمین دار شو به نقل از ایسنا، با رسیدن روزهای گرم و افزایش بار مصرف، شبکه سراسری برق کشور با ناترازی بالاتر از ۱۰ هزار مگاوات روبه رو شده که ادامه این وضعیت، نیازمند مدیریت سخت گیرانه تر مصرف، خصوصاً در بخش های پرمصرف است. در همین جهت، دولت تصمیم گرفته طرح مدیریت مصرف برق استانی را اجرائی کند.
هفته گذشته با حضور وزرای نیرو و کشور و سایر دستگاه های اجرائی، تفاهم نامه ای برای واگذاری اجرای برنامه های مدیریت مصرف برق به استانداران به امضا رسید. بر طبق این توافق، سهم انرژی قابل ارائه به هر استان توسط وزارت نیرو مشخص و اجرای برنامه های کاهش مصرف به مسئولان استانی سپرده شده است.

واکنش شدید صنایع: تعطیلی در راه است
در پی اجرای این سیاست، اعتراض صنایع فولادی، سیمانی و معدنی وارد مرحله تازه ای شده است. تشکل های بزرگ این صنایع در نامه ای مشترک به رییس جمهور، خواهان بازبینی فوری در اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق به کارخانجات خود شدند.
در قسمتی از این نامه آمده است: کاهش برق مصرفی صنایع فولادی و معدنی به ۱۰ درصد دیماند از تاریخ ۲۴ اردیبهشت و برمبنای دستور وزارت کشور، در عمل به مفهوم توقف تولید و تعطیلی کامل زنجیره فولاد، سیمان و معدن کشور است. این در حالیست که وزیر کشور، اخبار مربوط به تعطیلی صنایع را تکذیب کرده و آنرا ناصحیح خوانده است، اما فعالان صنعتی معتقدند که دستورهای اجرائی صادرشده توسط استانداری ها و ابلاغیه های مرتبط، در عمل تعطیلی واحدهای تولیدی را رقم زده اند.

اعتراض وزیر صمت به تصمیمات اخیر
قبل از این نیز سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از تصمیم اخیر وزارت نیرو بر اساس قطع کامل برق برخی صنایع در بازه ۱۵ روزه، اعلام نموده بود: این تصمیم بدون حضور نماینده وزارت صمت اتخاذ شده و مغایر با تفاهم نامه مشترک بنده با وزیر نیرو است. تأسف بار است که بخش صنعت بار دیگر اولویت نخست محدودیت ها شده است.
او تاکید کرده بود: در سالی که شعار آن پشتیبانی از سرمایه گذاری در تولید است، چنین تصمیم هایی امنیت اقتصادی کشور را مخدوش می کند.

برق قطع نشد، مدیریت شد
در جواب این اعتراض ها، اردشیر مذکوری - مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران - اعلام نموده که هیچ صنعتی بطور کامل از برق محروم نشده بلکه تامین انرژی برمبنای برنامه زمان بندی شده و مطابق با ساعات اوج و کم باری شبکه به انجام می رسد. به عنوان مثال، صنایع در نیمه شب می توانند با حداکثر ظرفیت فعالیت کنند و در ساعات اوج بار مصرفشان کاهش پیدا می کند. در روز گذشته بیش از ۷۰ درصد برق مورد نیاز صنایع تامین شده و این روند ادامه دارد. همین طور صنایعی که از برق سبز، برق آزاد یا نیروگاه خودتأمین استفاده می نمایند، از محدودیت ها معاف هستند.

مسئولیت قسمتی از محدودیت ها متوجه خود صنایع است
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران نیز در واکنش به اعتراض صنایع بزرگ اظهار کرد: برمبنای ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع بزرگ مکلف به راه اندازی ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تا انتهای سال ۱۴۰۴ بوده اند، اما تا حالا فقط ۲۰۰۰ مگاوات وارد مدار شده است. خیلی از صنایعی که امروز بیشترین محدودیت را تجربه می کنند، در چهار سال قبل به این الزام قانونی بی توجه بوده اند. این در حالیست که در قراردادهای اتصال به شبکه، شبکه برق تنها نقش پشتیبان دارد و در زمان کمبود انرژی، این صنایع در اولویت محدودیت قرار می گیرند.

بدهی ۳۰همتی صنایع به صنعت برق
البته باید به این نکته نیز توجه کرد که صنایع انرژی بر به صنعت برق حدود ۳۰ همت بدهی دارند و در صورتیکه مقررات به درستی اجرا شود، باید برق آنها قطع شود. این صنایع انرژی بر برق را با قیمت حدود ۱۸۰۰ تومان دریافت می کنند، در صورتیکه قیمت تمام شده برق بالاتر از ۴۰۰۰ تومان است. از طرف دیگر این صنایع محصولات خودرا صادر می کنند و سودهای کلانی به دست می آورند.
علاوه بر این در روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه مجموع برق مصرفی صنایع انرژی بر ۱۲ هزار و ۷۷۴ مگاوات بوده، بطوریکه صنعت فولاد ۲۳۳۹ مگاوات، سیمان ۴۰۹ مگاوات، آلومینیوم ۸۹۱ مگاوات، مس ۱۶۲ مگاوات و سایر صنایع ۱۲ هزار و ۷۲ مگاوات برق مصرف کرده اند که مجموع آن ۵۰۷۴ مگاوات تخمین زده می شود، علاوه بر این مشترکین صنعتی شرکت های توزیع نیز ۷۷۰۰ مگاوات برق مصرف کردند که در مجموع ۷۱ درصد نیاز آنها تامین شده است.
اجرای سیاست جدید مدیریت مصرف برق بصورت استانی، بااینکه با هدف افزایش انعطاف پذیری و بهبود کارآیی در برخورد با بحران ناترازی اتخاذ شده، اما حال با چالشی جدی از طرف بخش صنعت روبه روست. صنایع بزرگ کشور که سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارند، نگران از دست رفتن پایداری تولید و اختلال در برنامه های توسعه ای خود هستند.
از طرف دیگر، مسئولان صنعت برق با استناد به محدودیت های ساختاری و قانونی، تاکید دارند که قسمتی از این فشارها ناشی از عمل نکردن صنایع به تعهدات خود در راه اندازی نیروگاه های خودتأمین است. در نهایت، آن چه اهمیت دارد، ضرورت ایجاد تعادل میان پایداری شبکه برق و ادامه فعالیت تولیدی در کشور است؛ تعادلی که بدون گفت و گو، هماهنگی و اجرای تدریجی و هدفمند برنامه ها ممکن نخواهد بود. استمرار اختلاف نظرها، خصوصاً در وضعیت اوج مصرف تابستان، می تواند نه فقط تولید بلکه اعتماد میان بخش های مختلف دولت و صنعت را نیز تحت تأثیر قرار دهد.



منبع:

1404/02/27
12:49:44
0.0 / 5
32
تگهای خبر: تولید , دستگاه , راه , سرمایه گذاری
این پست زمین دار شو را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک

زمین دار شو: پلتفرم جامع خرید، فروش و اطلاع رسانی ملک و مسکن