زنگ خطر برای بازار مسکن

زنگ خطر برای بازار مسکن به گزارش زمین دار شو، یک پژوهشگر حوزه مسکن با اشاره به اینکه رهاشدگی بازار مسکن به مردم صدمه می زند، خواهان اجرای سیاستهای نظارتی برای کنترل این بازار شد.


به گزارش زمین دار شو به نقل از خبر آنلاین، علی فرنام پژوهشگر مسکن و شهرسازی با تأکید بر لزوم کنترل کارکردهای سوءاستفاده ای، قیمت گذاری، فرافکنی ها و سوداگری در بازار مسکن، اظهار داشت: اقدامات مختلفی وجود دارد که می توان در این زمینه انجام داد و باید نسبت به این موضوعات هشدار داده شود.
تسنیم نوشت: وی با اشاره به افزایش قیمت مسکن و برداشت غالب درباره ی سرمایه ای بودن این بازار اضافه کرد: گرچه عمده استنباط ها این است که افزایش نرخها ناشی از ماهیت سرمایه ای مسکن می باشد، اما بعد از تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه و مبارزه با سوداگری، خرید و فروش کوتاه مدت ملک با هزینه هایی همراه خواهد بود.
فرنام اضافه کرد: اگر فردی ملکی را خریداری کند و بعد از یکسال آنرا بفروشد، بخش عمده ای از عایدی حاصل از این معامله باید پرداخت شود؛ ازاین رو باید این مورد اطلاع رسانی شود تا افراد به امید افزایش قیمت، بدون بررسی وارد بازار نشوند و متضرر نشوند.
پژوهشگر مسکن و شهرسازی اضافه کرد: اگر فردی در نظر دارد ملکی را برای ۵ سال نگهداری کند، می تواند نسبت به خرید اقدام نماید، اما اگر تصور کند نرخها افزایش خواهد یافت و می تواند بعد از ۶ ماه، یکسال یا ۲ سال ملک را با سود بفروشد، باید بداند بخش عمده ای از عایدی احتمالی خودرا از دست خواهد داد و حتی ممکنست ورود نکردن به این بازار به نفع او باشد.
وی با اعلان اینکه معادله ظاهراً سوداگرانه و پرسود بازار مسکن در عمل ممکنست چنین مزایایی نداشته باشد، اظهار داشت: خصوصاً با محدودیت هایی که برای معاملات املاک غیررسمی بوجود آمده است، جایگاه اعتباری و حقوقی این معاملات هم بعد از مدت کوتاهی با چالش مواجه خواهد شد.
فرنام تاکید کرد: خطر از دست رفتن کل دارایی هم وجود دارد و متقاضیان باید این مورد را بطور کامل مدنظر قرار دهند.
وی با اشاره به لزوم اطلاع رسانی دقیق درباره ی شرایط بازار، اظهار داشت: اگر این آگاهی رسانی به درستی صورت گیرد و روندهای کاهشی که در عرصه های دیگر مشاهده شده، در عرصه مصالح ساختمانی هم رخ دهد، بازار می تواند به سوی آرامش حرکت نماید.
این پژوهشگر مسکن و شهرسازی با اعلان اینکه موضوع گلوگاهی بودن زنجیره تأمین در بازار مسکن تا حد زیادی مشخص شده است، اظهار داشت: کمبودهای مقطعی و موردی ممکنست وجود داشته باشد، اما کمبود سیستماتیک که بتواند سبب ایجاد یک تقاضای بسیار گسترده در مقابل عرضه محدود و فروپاشی بازار شود، وجود ندارد.
فرنام با تکیه بر لزوم بازبینی وزارت راه و شهرسازی در نحوه مدیریت و ساماندهی بازار مسکن، اظهار داشت: مداخله دولت در بازار محدودیت هایی دارد و تا حدی می تواند صدمه زا باشد، اما تنظیم گری ذات وظایف دولت می باشد و اگر دولت از این نقش عقب نشینی کند، به صورتی رهاشدگی بازار منجر خواهد شد که بیشترین صدمه آن متوجه مردم است؛ چونکه مسکن سهم بزرگی در سبد هزینه خانوار دارد.


منبع:

1405/04/20
11:46:56
0.0 / 5
42
تگهای خبر: خرید و فروش , راه , ساختمان , سیستم
این پست زمین دار شو را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فروش ملک
Sr127_DBConnectionString - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک

زمین دار شو: پلتفرم جامع خرید، فروش و اطلاع رسانی ملک و مسکن