آمار غیرعلمی از خانه های خالی

آمار غیرعلمی از خانه های خالی به گزارش زمین دار شو اقتصاددان و مدرس دانشگاه با اشاره به غیر علمی بودن آماری كه وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از خانه های خالی در مجلس ارائه كرده اظهار داشت وزیر راه و شهرسازی با این كار به اعتبار خود لطمه می زند.



بهمن آرمان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اظهارات وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در مجلس درخصوص خانه های خالی گفت: مسئله مسكن در ایران و پایین بودن قدرت خرید مردم متاثر از عوامل گوناگونی است كه گرانی قیمت زمین، بالا بودن هزینه فروش و تراكم فروشی شهرداری ها، عدم صنعتی سازی و نبود انبوه سازی مسكن از جمله عوامل اصلی تاثیرگذار در قیمت مسكن هستند كه باعث می شوند قیمت این كالا در محدوده ای قرار گیرد كه قدرت خرید مردم كفاف تهیه آن را ندهد.
این اقتصاددان با بیان اینكه آخوندی در مجلس اظهاراتی داشت كه نشان می داد اطلاعات اشتباه به وی داده شده است، گفت: وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از وجود چند میلیون دلار خانه خالی خبر می داد، اگر چه ممكن است چند واحد مسكونی فروش نرفته داشتند باشیم اما اینكه عدم سرمایه گذاری صحیح و مناسب در بخش مسكن را به خانه های خالی نسبت دهیم اشتباه است. سرمایه گذاری در بخش مسكن مانند سایر عرصه های سرمایه گذاری همچون ارز، طلا، سهام، اوراق قرضه و ... ممكن است سودده یا زیان ده باشد كه عدم سوددهی آن بخاطر نبود مطالعات پیش از ساخت و ساز است.
آرمان افزود: به عنوان مثال در ایتالیا یك و نیم میلیون خانه خالی وجود دارد كه بخاطر منفی شدن جمعیت خالی از سكنه هستند عده ای در این كشور در بخش مسكن سرمایه گذاری كردند تا به سود آوری برسند نه تنها به سوددهی نرسید بلكه بخاطر عدم تقاضای مسكن زیان نیز دیدند.
وی خاطرنشان كرد: بنابراین مطرح شدن چنین مسئله ای توسط وزیر به معنی پاك كردن صورت مسئله است چراكه واحدهای خالی ایران بدون مطالعه بازار ساخته شده اند و از آنجا كه قیمت تمام شده و متراژ آنها بالاست و در مناطقی از شهرها ساخته شده اند كه جز مناطق گران قیمت شهر تلقی می شوند و قدرت خرید مردم به اندازه تهیه آنها نیست در نتیجه خالی از سكنه مانده اند.
این استاد دانشگاه تاكید كرد: نتیجه مطالعه بازار نشان می دهد كه اگر ساخت و ساز مسكن بر اساس عرضه و تقاضا باشد نه تنها واحد خالی نخواهیم داشت بلكه با كمبود مسكن نیز مواجه خواهیم شد. به عنوان نمونه میزان دادوستد در بخش مسكن با متراژهای كمتر از ۱۰۰ متر مربع در چهار ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰۰ درصد رشد داشته است. ولی در مقابل واحدهای مسكونی مناطق بالاشهر و گران پایتخت و كلانشهرها به علت گرانی خالی ماندند.
آرمان ادامه داد: كسانی كه با وام های بانكی اقدام به ساخت واحدهای مسكونی لوكس كردند توان بازپرداخت تسهیلات خود را ندارند بنابراین وزیر راه و شهرسازی نباید با بیان چنین حرف های غیرعلمی و بی اساسی در مجلس به اعتبار خود لطمه می زند.
وی درباره احیای بافت های فرسوده كه از سوی رئیس جمهور نیز در هنگام معرفی كابینه پیشنهادی در مجلس مطرح شد، اظهار كرد: در بسیاری از كشورها بافت های فرسوده احیا شده و كره جنوبی و مالزی در آسیا مدل های موفقی محسوب می شوند. اما در ایران به دلیل ندانم كاری های كه شاهد آن هستیم زندگی در بافت های فرسوده امكان پذیر نیست. در عین حال شهرداری ها همچنان اقدام به صدور مجوز ساخت و ساز تك واحدی در این بافت ها می كنند و حال اینكه باید تك واحد سازی در بافت فرسوده متوقف شده و به سمت انبوه سازی و تجمیع حركت كنیم.
این اقتصاددان با اشاره به طرح مسكن مهر تصریح كرد: واحد های مسكن مهر شرایط زندگی را نداشته و در مناطق درست ساخته نشده اند. بنابراین روش مناسبی برای خروج مسكن از ركود نبود. در حال حاضر تنها راه خروج این بخش از ركود ساخت مسكن در ابعاد بالا، صنعتی سازی، ارزان سازی، بلندمرتبه سازی و كاهش هزینه ساخت مسكن است. هر راه دیگری در پیش بگیریم به نتیجه نخواهیم رسید.
وی تاكید كرد: اگرچه رئیس جمهور بر احیای بافت فرسوده تاكید دارد اما اجرای این كار چندان آسان نیست چون هم مدت زمان تملك آنها طولانی است و هم زمان ساخت و ساز؛ در این چند سال چند هكتار از بافت های فرسوده را توانسته ایم بازسازی كنیم؟ بنابراین سخنان رئیس جمهور درباره احیای بافت های فرسوده قابل اجرا نیست چون ساكنان آن مناطق به راحتی حاضر به ترك ملك خود و تجمیع آنها و نهایتا انبوه سازی در این مناطق نیستند.
گفتنی است عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی روز گذشته در صحت علنی مجلس در بیان برنامه های خود به عنوان وزیر پیشنهای راه و شهرسازی با بیان اینكه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسكونی خالی به ارزش ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار و نیز وجود ۲ میلیون خانه دوم، گفته بود بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار خانه غیر اقتصادی در ایران وجود دارد حال آنكه بیش از ۱۹ میلیون نفر از جمعیت كشور شامل ۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین و ۸ میلیون نفر ساكنان بافت فرسوده با عنوان «بدمسكن» در كشور زندگی می كنند.
 

1396/05/30
15:23:32
5.0 / 5
5941
این پست زمین دار شو را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک