در یك برنامه تلویزیونی مطرح شد؛

ماده اولیه داریم اما كارخانه تولید ماده واسط لاستیك سازی نداریم

ماده اولیه داریم اما كارخانه تولید ماده واسط لاستیك سازی نداریم معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در مجموع، میزان ذخیره شناخته شده قطعی قیر طبیعی (بیتومین) كشورمان تا كنون حدود یك و نیم میلیون تن است.



به گزارش زمین دار شو به نقل از صدا و سیما، داریوش اسماعیلی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه قیر طبیعی نوعی نفت خام غلیظ شده داخل زمین است که ارتباط مستقیم با نفت دارد، اضافه کرد: مهمترین کاربرد آن در بخش رنگ سازی، تونر سازی، رنگرزی، ایزوگام، عایق کاری و آسفالت است.
وی با اشاره به اینکه ۲۶ پروانه بهره برداری معدن قیر طبیعی داریم که بیشتر آن در استان کرمانشاه و بعد از آن در استان های ایلام، فارس، خوزستان و اردبیل است، افزود: حالا ۳۷ پروانه اکتشافی داریم و جدیداً پنج گواهی کشف را نیز دراین زمینه به ثبت رساندیم.
اسماعیلی اضافه کرد: میزان تولید اسمی ۲۶ پروانه بهره برداری صادر شده، حدود ۱۷۰ هزار تن در سال است که باید تولید کنند.
وی افزود: در بخش ذخایر معدنی توانستیم سرمایه گذاران را تشویق نماییم و سود و راندمان آنرا به آنها معرفی کردیم.
اسماعیلی اظهار داشت: در بخش های اکتشاف، استخراج و فراوری، تکیه و جهت دهی و وارد میدان شدن با بخش خصوصی است و قرار نیست دولت در این مجموعه ها وارد شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: البته شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بعنوان شرکت تماماً دولتی متعلق به ایمیدرو، دو طرح بزرگ را در بخش اکتشاف شروع کرد و در سال ۹۸ حدود ۲۵۰ کیلومتر مربع را تحت اکتشاف قرار داد و در سال ۹۹ به بهره برداری رسید، البته موانعی در استعلام ها بود بدین سبب در بعضی موارد، متوقف گردید.
اسماعیلی افزود: با توجه به این که بخش خصوصی وارد فضای راندمان از ماده معدنی «بیتومین» نشده است، امسال وزارت صمت بوسیله ایمیدرو طرحی را مصوب کرد که مطالعه و فراوری در استان های ایلام و کرمانشاه را در دست بررسی دارد و امیدواریم تا آخر سال سال به نتیجه برسد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی نیز با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه کشور ما در حوزه معدنی، غنی است، اظهار داشت: کشورمان رتبه سوم ذخایر قیر طبیعی را در جهان دارد.
بهرام شکوری با اعلان اینکه سالانه کمتر از ۱۰۰ هزار تن استخراج «بیتومین» داریم، اضافه کرد: باید اهتمام نماییم میزان استخراج را بیشتر نماییم.
وی با اعلان اینکه برای فرآوری و تکمیل زنجیره این ماده معدنی تا کنون کاری انجام نشده است، افزود: از سال ۷۶ در استان هایی همچون کرمانشاه، ایلام و لرستان، پروانه های بهره برداری صادر گردیده است، اما زیرساخت ها مشکل دارد.
شکوری افزود: باید بر روی جاده ها سرمایه گذاری شود و باید به صاحبان معادن کمک نماییم تا قیر طبیعی استخراج شده را فرآوری کنند یا سرمایه گذاران را دراین زمینه تشویق نماییم تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اظهار داشت: مشکل سرمایه در گردش، تجهیز معادن، مشکل استخراج و اکتشاف علمی همچون مشکلات است، اما در مقایسه با گذشته، شرایط بهتری را پیدا کردیم.
وی اضافه کرد: در گذشته شاید باتوجه به درآمدهای نفتی، به بخش های معدنی اهمیت داده نمی شد، اما در مورد زنجیره سنگ آهن تا فولاد و یا مس و طلا اهمیت داده شده است و شاید از این قیر طبیعی غافل شدند.
عبدالرضا مصری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تصویری با این برنامه اظهار داشت: تقریباً کشف «بیتومین» به زمان کشف صنعت نفت در داخل کشور بر می گردد، اما متأسفانه از زمان کشف آن تا کنون به سبب سیاست غلط آمریکایی ها به هیچ عنوان به آن پرداخته نشد و بیشتر به سمت نفت رفتند.
وی افزود: مسئولیت این مساله قبلاً بر عهده شرکت ملی نفت ایران بود که پس از آن که آنها هیچ اقدامی انجام ندادند به وزارت صنایع و وزارت صمت کنونی محول شد.
مصری افزود: بعد از جنگ تحمیلی، افراد محلی و بومی با ابزار ساده و سنتی آغاز به استخراج کردند و خودشان برای صادرات راهی را باز کردند و همه این چرخه به صورت سنتی انجام می شود.
وی اظهار داشت: از همان زمان، این مساله در چندین جلسه به مسئولان منعکس و خواسته شد اجازه ورود محصولات فرآوری شده بیتومین را ندهند، اما متأسفانه همچنان ارز دولتی برای وارد کردن این مواد داده می شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کشور ما نهایت فرآوری این ماده؛ آسیاب کردن آن است و درصدی هم خاکسترگیری داریم که صادر می شود.
تسهیلات ارزان قیمت برای بخش خصوصی در موضوع اکتشاف و فرآوری ماده معدنی بیتومین
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: اگر بخش خصوصی قصد ورود به این عرصه را داشته باشد تسهیلات ارزان قیمت بوسیله ضمانت صندوق بیمه معادن تا سه هزار میلیارد تومان در بخش اکتشاف، بهره برداری و فرآوری بدون وثیقه کمک خواهیم کرد.
داریوش اسماعیلی اضافه کرد: بخش خصوصی هنوز بطور جدی ورود پیدا نکرده؛ البته تنها بخش خصوصی مقصر نیست و مجموعه دست اندرکاران باید این زمینه را فراهم می کردند.
وی افزود: نباید انتظار داشته باشیم به سرعت یک نوع ماده معدنی که در سطح جهانی آن چنان هم معرفی نشده در کشور ما حرف اول را بزند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه گام اول؛ موضوع اکتشاف است اظهار داشت: برداشت این ماده معدنی هنوز به شکل سنتی انجام می شود.
وی افزود: برمبنای برنامه، طرح اکتشافی سازمان زمین شناسی انجام شده و شرکت تهیه و تولید در سال ۹۸ طرح های اکتشافی خودرا در معادن بزرگ به بهره برداری رسانده و همین طور ایمیدرو بعنوان یک سازمان توسعه ای امسال برنامه فراوری و ایجاد فراوری این ماده را دارد.
اسماعیلی اظهار داشت: هم اکنون کارخانه فراوری در کشور ایجاد نشده است.
وی اضافه کرد: در موضوع ماشین آلات هر فردی به خصوص شرکت هایی که قیر طبیعی را صادر می کنند اگر نمی توانند ماشین آلات نو وارد کنند، مجوز ورود ماشین آلات با عمر کمتر از ۱۰ سال با ارز صادراتی را خواهیم داد.
اسماعیلی اظهار داشت: ما کارگروهی از افراد متخصص و شرکت های فعال در بخش قیر و نمایندگان محترم استان هایی مثل ایلام و کرمانشاه که در مناطق آنها قیر وجود دارد و همین طور نمایندگان کمیسیون صنایع و معادن را به زودی تشکیل خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه به شکل جدی تری وارد این عرصه خواهیم شد، اضافه کرد: با همکاری سازمان ایمیدرو اهتمام خواهیم کرد تا سریع تر به فراوری این ماده معدنی برسیم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سرمایه گذاران در این بخش می توانند با ورود به صفحه صندوق بیمه کارهای معدنی، درخواست خودرا برای دریافت تسهیلات ثبت کنند.
اسماعیلی اضافه کرد: هم اکنون ۱۲ تن طلا در سال تولید می نماییم و طلایی که تا یک ماه گذشته به شکل ۷۰ درصد به صورت کامل صادر می شده، امروز تمام آنرا با استاندارد بین المللی پالایش و شمش طلا با اونس جهانی به فروش می رسد.
بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی در ادامه این برنامه درباره میزان حضور بخش خصوصی در این حوزه اظهار داشت: هم اکنون یکی از اشکالات در این بخش، اکتشاف و استخراج است که با بالا رفتن نرخ ارز، ورود ماشین آلات با قیمت بسیار بالایی انجام می شود که توان خرید این تجهیزات تقریباً وجود ندارد و همین طور توجیه اقتصادی هم نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: موضوع فروش محصول نهایی هم یکی از مشکلاتی است که وزارت صمت باید حمایت کند و اگر محصولی با کیفیت نمونه خارجی تولید می شود مصرف کننده را متقاعد به استفاده از آن کند.
شکوری اظهار داشت: ما طرح جامع و همین طور استراتژی توسعه صنعتی برای این ماده معدنی در کشور نداریم و چندین بار این استراتژی نوشته شده ولی عمل نشده است.
عبدالرضا مصری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ارتباط تصویری با این برنامه اظهار داشت: بخش خصوصی در صنایع فولاد، پتروشیمی، نفت و سیمان در ابتدای اکتشاف نمی توانستند وارد شوند و فراوری را انجام دهند و بخش دولتی در تمام این صنایع که بعدها بومی شده با سرمایه گذاری و ریسک پذیری دولتی و با وظیفه بومی سازی، واگذاری و برون سپاری انجام داده است.
وی اضافه کرد: متأسفانه بیتومین مورد توجه قرار نگرفته است ولی برمبنای واقعیت، از زمانی که اکتشاف نفت صورت گرفته بیتومین هم کشف شده است و از همان زمان به این صنعت ظلم شده است.
مصری اظهار داشت: پس از سیاست های اصل ۴۴ انتظار داشتیم شرکت هایی مثل ایمیدور که ماموریت داشتند حداقل یک واحد فراوری را تشکیل می دادند.
ماده اولیه داریم؛ کارخانه تولید ماده واسط لاستیک سازی نداریم
وی اضافه کرد: با توجه به این که پایه ۷۰ درصد کربن در بیتومین داریم ولی الآن یک کارخانه ای که دوده صنعتی از بیتومین تولید نماید برای کارخانجات لاستیک سازی نداریم و باید واردات انجام دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: از دستگاه های حاکمیتی مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) و ایمیدرو درخواست می نماییم تا به این عرصه ورود پیدا کنند.
محمدحسین حسنی تولید کننده تونر در ارتباط تلفنی با این برنامه اظهار داشت: هم اکنون تونر با مشکل بازار مواجه می باشد چون به فراوانی از خارج وارد می شود و کسانی که تونر را وارد می کنند در مناطق ویژه اقتصادی، عوارض، مالیات و حقوق گمرکی را پرداخت نمی کنند.
وی اضافه کرد: در صورت فراوری بیتومین، از محصول آن استفاده خواهیم کرد و نیازی به واردات تونر نداریم.
محمد سلیمان بیگی تولیدکننده قیر طبیعی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه اظهار داشت: وضعیت تولیدی ما کاملاً راکد است و با وجود هزینه های میلیاردی، اسیر بدهکاری به بانک ها هستیم.
وی اضافه کرد: ماده «گِلِ حفاری» تولیدی داخل را به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری معرفی کردیم اما مذاکره با شرکت مناطق نفت خیز، خوب پیش نرفت اما با شرکت ملی حفاری، خوب پیش رفت و به صورت میدانی از آن بهره برد و نتایج خوبی هم گرفت اما به بهانه نبود کیفیت، حاضر به خرید آن نشد.
سلیمان بیگی اظهار داشت: بزرگترین مشکلی که در صنعت نفت، قیر و آسفالت در داخل داریم؛ عدم وجود استاندارد و آزمایشگاه کنترل کیفیت است.
وی اضافه کرد: پشتیبانی از شرکت های نوپا که مراحل رشد خودرا طی می کنند خیلی متفاوت از شرکت های با سابقه است.

1399/07/26
00:31:23
5.0 / 5
1291
تگهای خبر: استاندارد , بانك , بهره برداری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
فروش ملک
zamindarsho.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زمین دار شو محفوظ است

زمین دار شو

فروش زمین و ملک